Με... επισκέπτες η προπόνηση του Παναθηναϊκού

Τα μέλη του φιλανθρωπικού σωματείου ΚΕΠΕΑ "Ορίζοντες" βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και παρακολούθησαν την προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού.


Οι "Ορίζοντες" είναι ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων ΑμεΑ που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15-35 ετών.

Τα παιδιά, καθώς και οι άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σωματείο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πράσινους, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα.

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το μουσείο του Παναθηναϊκού, ενώ λίγο πριν από την αποχώρησή τους παρέλαβαν δώρα από την μπουτίκ. 

Την επίσκεψη ανακοίνωσε και η ΠΑΕ:

"Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 23 φίλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ απο το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων ΑμεΑ «Ορίζοντες» , επισκέφθηκαν σήμερα (26.1.2011) το Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, παρακολούθησαν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας και στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους πάικτες.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής Άγιος Δημήτριος – Αττικής. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο – Αττικής, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Νομαρχία Αθηνών και διοικείται από 7μελές Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες.

Με βάση την ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΡ. 1506/30.6.98 και την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡ.4710/7.12.98 που έχουν αποκτηθεί από τη Νομαρχία Αθηνών, η Μονάδα λειτουργεί τόσο σαν Κέντρο ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, όσο και σαν Κέντρο ΠΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας.

Λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή από 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Βασικός σκοπός του Κ.Ε.Ε.Π.Α. είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την βελτίωση ποιότητας ζωής των εκπαιδευόμενων, αλλά και των οικογενειών τους.

-Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ουσιαστικό. Πρωτοπορεί με την εκπαίδευση και την απασχόληση ατόμων με αυτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 15 ετών και άνω.

-Το  Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» έχει στενή συνεργασία, ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση από φορείς και υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπλέον, διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες για θέματα που απασχολούν την Ειδική Αγωγή και πιο συγκεκριμένα τα Άτομα με Αναπηρίες, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Συμμετέχουμε στα Special Olympics και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, συνεργάζεται με Φοιτητές Πρακτικής Ψυχολογίας του Πάντειου και σπουδαστές από Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ."

comments powered by Disqus
Ακολούθησε τα Πράσινα Νέα
Πρότεινε τα Πράσινα Νέα μέσω του Google