Σάμιος: "Σημασία έχει το καλό ποδόσφαιρο"

Ο Βαγγέλης Σάμιος ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια των νεαρών άσων του Τριφυλλιού και φυσικά με τη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου.


Αρχικά o κ. Σάμιος είπε: "Στην ακαδημία δεν δουλεύουμε με βάση τα παιχνίδια. Απλά τα παιχνίδια υπάρχουν για να δούμε που βρίσκονται τα παιδιά. Για να δούμε ποιες είναι οι ελλείψεις και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ατομικά τον κάθε παίκτη γιατί αυτό μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα ως ομάδα.

Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα το οποίο θα δώσει πολύ καλή ψυχολογία στην ομάδα. Θα έρθουν πιο ευτυχισμένοι στην προπόνηση και θα δουλέψουν ακόμα περισσότερο. Το ζητούμενο είναι ότι απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο βγήκαν πράγματα τα οποία δουλεύουμε ατομικά σε κάθε παίκτη".

Τι σας ικανοποίησε η νίκη ή το καλό ποδόσφαιρο: "Πιστεύω ότι με ικανοποίησε περισσότερο το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Επειδή κρατάμε στατιστικά οι σωστές πάσες ήταν 450 και οι λάθος περίπου 90. Οπότε όταν κάνεις σε έναν αγώνα 500-600 πάσες αυτό τα λέει όλα. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό να μάθει στον ποδοσφαιριστή πως αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο. Το ζήτημα είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και για εμάς και για τους παίκτες".

Αυτό που είπατε σημαίνει κατοχή της μπάλας έτσι; "Ναι, αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το δύσκολο είναι να έχεις κατοχή της μπάλας. Το να αμύνεσαι είναι εύκολο. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι το τι πρέπει να κάνουμε με την μπάλα, χωρίς την μπάλα και πως πρέπει να κινείται ο καθένας"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Κοκκολάκης τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια. Εκμεταλλεύτηκε ένα κακό εικοσάλεπτο που είχαμε εμείς στις αρχές του δευτέρου μέρους στο οποίο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ τα οποία προήλθαν από αστείες φάσεις για εμάς"

comments powered by Disqus
Ακολούθησε τα Πράσινα Νέα
Πρότεινε τα Πράσινα Νέα μέσω του Google