Σισέ: "Αξέχαστο το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός"

Με αφορμή το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την ΚΠΡ ο Τζιμπρίλ Σισέ θυμήθηκε τα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τονίζοντας ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην "Sun": "Έχω ζήσει πολύ χειρότερα. Μην με παρεξηγήσετε, η αντιπαλότητα ανάμεσα στην ΚΠΡ και την Τσέλσι είναι πολύ δυνατή. Είναι τοπικοί αντίπαλοι. Είναι ένα ντέρμπι, ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς, μεγαλύτερο από τα περισσότερα. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν για τους παίκτες και τους οπαδούς. Αλλά σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει έχουν μεγάλα τοπικά ντέρμπι και όταν μιλάμε για κακή συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου, αυτό δεν είναι από τα χειρότερα.

Τα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι πολύ έντονα. Την εβδομάδα που προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι, οι οπαδοί έρχονταν στις προπονήσεις, είχαν συναντήσεις με τους παίκτες και μας έλεγαν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι γι’ αυτούς και γιατί έπρεπε να νικήσουμε. Η πίεση στους ποδοσφαιριστές ήταν τεράστια και η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Εκείνο το ντέρμπι είχε πολύ παραπάνω ένταση.

Δεν λέω ότι δεν έχει σημασία το ΚΠΡ-Τσέλσι, είναι τεράστιο ματς και μεγάλο ντέρμπι. Όμως το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο, πρόκειται για ματς απόλυτου μίσους. Οι παίκτες ακούν τα πάντα από την εξέδρα, ακόμα και ρατσιστικές φράσεις. Δεν υπάρχουν όρια και αυτό δεν είναι ωραίο. Στην Αγγλία αντίθετα δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κόσμος εδώ αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει θέση ο ρατσισμός ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου, και αυτό είναι πολύ θετικό".

comments powered by Disqus
Ακολούθησε τα Πράσινα Νέα
Πρότεινε τα Πράσινα Νέα μέσω του Google