Να στηρίξουν αυτούς που τους στηρίζουν

Ο Παναθηναϊκός,μόλις την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καλείται να διαχειριστεί την πρώτη κρίση της χρονιάς και να βγει γρήγορα από το τούνελ που μπήκε.


Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να γράφεις για τέτοιου είδους καταστάσεις ενώ το πρωτάθλημα έχει μόλις αρχίσει. Μολονότι είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή μία ομάδα θα βρεθεί σε κρίση και τότε η διοίκηση θα πρέπει να την χειριστεί, ο κόσμος να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα και ο δημοσιογράφος να την σχολιάσει.

Έχω, όμως, μία διαφωνία με όσα διαβάζω από χθες. Μιλάω για την… επωδό της στήριξης στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μα υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σε αυτό;

Ασφαλώς και πρέπει να βάλουν οι φίλαθλοι πλάτη προκειμένου να μπορέσει να βρει το δρόμο της η ομάδα. Το έχουν κάνει στο παρελθόν και σίγουρα θα το κάνουν και τώρα και στο μέλλον. Μήπως δεν το έκαναν στην Κομοτηνή όλοι αυτοί που βρέθηκαν στο πλευρό του Φερέιρα και των παικτών του;

Συμπαθάτε με, όμως, που πάω κόντρα στο ρεύμα, αλλά αυτοί που πρέπει επιτέλους να στηρίξουν την ομάδα και τους οπαδούς της είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής.  Ο κόσμος , ακόμα και σε αυτές τις εποχές που ζούμε, έβαλε όση πλάτη μπορούσε και θα βάλει κι άλλη. Ο Αλαφούζος και τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, με τα όσα λάθη μπορεί να έχουν κάνει, έβαλαν το κεφάλι στο ντορβά για να μη διαλυθεί η ομάδα βάζοντας και αυτοί πλάτη.

Ποιος μένει,λοιπόν; Ο προπονητής και οι παίκτες. Αυτοί πρέπει να στηρίξουν αυτούς που τους στηρίζουν,να στηρίξουν την ίδια την ομάδα. Διότι με εμφανίσεις τύπου Πανθρακικού δεν πάει πουθενά ο Παναθηναϊκός. Ούτε μέχρι τα… Κιούρκα, που λέει κι ένας φίλος μου. Το βλέπουμε και το βλέπουν όλοι. 

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν στην Παιανία ότι πρέπει να δείξουν τον καλό τους εαυτό στο χορτάρι τόσο το καλύτερο. Η σκληρή δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις να βγει και στο γήπεδο.

Αντιστρέφω,λοιπόν, αυτό που λέγεται από χθες περί στήριξης και λέω:  Ας στηρίξουν ποδοσφαιριστές και προπονητής αυτούς που τους στηρίζουν τόσα χρόνια και κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε από την 3ηαγωνιστική…

comments powered by Disqus
Ακολούθησε τα Πράσινα Νέα
Πρότεινε τα Πράσινα Νέα μέσω του Google